Міжнародна мережа FLARE (Свобода, законність і права в Європі) збирається найближчим часом звернутися до президента УЄФА Мішеля Платіні, щоб довідатися його думку про законність будівництва дороги в харківському Лісопарку. Про це 28 липня у Харкові заявив журналістам президент організації Мікеле Курто.

За його словами, у нього "є канали, що дозволяють швидко отримати відповідь від М. Платіні". "У разі, якщо УЄФА не вважатиме будівництво дороги пріоритетним, то, можливо, варто трохи сповільнити цей процес, щоб прислухатися до думки городян", - заявив М.Курто.

М.Курто 28 липня побував на місці будівництва дороги. "Я не є будівельним експертом, але мені зрозуміло, що якість дороги низька. Видно, що дорога будується дуже швидко. Можливо, цей поспіх пов'язаний з Євро-2012. На жаль, дуже часто великі спортивні події використовуються для відмивання коштів, отриманих незаконних шляхом", - заявив М.Курто.

Довідка "SQ". За словами М.Курто, міжнародна мережа FLARE (Свобода, законність і права в Європі) працює з 2007 р. Вона об'єднує 48 організацій у 24 країнах світу. Серед її завдань - підтримка молодіжного руху, громадянської журналістики, охорона навколишнього середовища, "соціальна боротьба з мафією і міжнародною організованою злочинністю".

19 травня 2010 р. виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про початок будівництва нової дороги, для чого на території Центрального парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького (переходить у Лісопарку) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубку дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.