Компанія "Київстар" увійшла до двадцятки кращих мобільних операторів світу. Як повідомив 28 березня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" начальник відділу технічного обслуговування та інтеграції мережі Харківської філії компанії "Київстар" Олексій Желтіков, у кінці 2011 р. компанія "Ericsson" провела щорічне дослідження роботи мереж 79 мобільних операторів у Європі, Північній Америці, Латинській Америці, Африці, Азії, на Близькому Сході та в Тихоокеанському регіоні.

"Дослідження підтвердили, що частка голосових викликів з високою якістю передачі голосу в мережі компанії "Київстар" становить 96%, обрив дзвінків можливий менше 1 разу на 330 хвилин, середня швидкість передачі даних усередині мережі - 135 кбіт/сек. Усе це говорить про високу якість мережі, наші показники кращі, ніж у багатьох мобільних операторів Європи та Америки", - зазначив А.Желтіков.

За його словами, минулого року компанія "Київстар" встановила в Україні більше 1300 нових базових станцій і модернізувала обладнання ще на 600. Але в основному, за словами А.Желтікова, трафік компанії за останні два роки значно зріс за рахунок збільшення обсягу передачі даних. "Якщо у 2009 р. щоденний обсяг даних, переданих через мережу "Київстар", становив 4,570 тис Гбіт, то у 2011 р. - 16 тис. Гбіт. Спілкуватися абоненти також стали більше: якщо у 2009 р. у середньому загальна тривалість дзвінків на день становила 343 млн. хвилин, а кількість переданих смс - 8 млн., то у 2011 р. кількість хвилин зросла до 450 млн. у день, а смс - до 9 млн.", - зазначив А.Желтіков.

За словами представників компанії, на сьогодні "Київстар" обслуговує близько 25 млн. абонентів.