До чемпіонату Європи з футболу 2012 р. компанія "Київстар" додатково встановила 40 базових станцій на основних магістралях, що сполучають Київ, Харків, Львів і Донецьк. Про це 28 березня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив заступник директора Харківської філії компанії "Київстар" з технічних питань Юрій Василенко. За його словами, досвід роботи компанії в загальнонаціональні свята і під час великих заходів показав, що кількість дзвінків під час чемпіонату різко зросте. Як приклад він навів матч між командами "Динамо" і "Металіст" у листопаді минулого року, коли 38 тис. глядачів, що знаходилися в той вечір на стадіоні "Металіст", здійснили понад 270 тис. телефонних дзвінків.

"Ми наростили ємність базових станцій, а також провели роботи з поліпшення якості покриття біля стадіону "Металіст" і на тренувальній базі в сел. Високий. Ми модернізували станції, що дозволить поліпшити покриття навколо стадіону, крім того, стадіон та тренувальну базу в Високому ми забезпечили фіксованим інтернетом. Для харківського аеропорту ми також виділили лінії фіксованого зв'язку з метою поліпшення якості покриття. Особливу увагу ми також звернули на фан-зону на пл.Свободи: там теж провели модернізацію базових станцій, наростили їх ємність", - зазначив Ю.Василенко.

За словами Ю.Василенка, компанія "Київстар" постійно розвиває і модернізує мережу. Телеком-оператор також підвищив пропускну здатність прикордонних переходів волоконно-оптичної мережі між Україною, Росією, Білоруссю та країнами Західної Європи, що дозволить забезпечити якісну передачу даних.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.