Фасади будинків у центрі Харкова поступово будуть перефарбовувати в яскраві кольори. Як повідомив головний архітектор міста Сергій Чечельницький, першим прикладом того, як у майбутньому буде виглядати центр Харкова, може послужити будівля по вул.Артема, 42, передає сайт Харківської міськради.

"Управління містобудування та архітектури безкоштовно розробляє паспорти на будівлі комунальної форми власності. Нові власники будівлі на вул. Артема пофарбували її згідно з паспортом - у насичений зелений колір. Однак найчастіше при фарбуванні будівель їх власники не погоджують паспорти з профільним управлінням, і в результаті такі будинки вибиваються із загальної колірної гами. Крім того, є й такі будови, де колірні експерименти неприпустимі. Так, світла охра, золотистий - це кольори "бекетівських" будівель", - зазначив С.Чечельницький.

Він також додав, що незмінним залишиться вигляд дзвіниці Успенського собору, хоча, згідно з канонами архітектури, забарвлення у подібних будов інше.

"Харків - величезне місто, яке важко привести до ладу відразу й одночасно. Але поступово, поетапно ми зробимо це, і зробимо вигляд Харкова життєствердним. Місто не повинне бути монотонним, сумним, сірим. Харків буде веселим, добрим, сонячним містом. Ми повинні зробити наше місто молодим, максимально красивим і приємним для очей", - підкреслив головний архітектор міста.