Особняк Журавльових у с. Олексіївка (Первомайський р-н Харківської області) найближчим часом хочуть знести. Про це 26 листопада в прес-центр інформагентства "STATUS QUO" заявив директор Харківського приватного музею міської садиби Андрій Парамонов. За його словами, будівля була побудована в кінці 19 ст. Журавльова, що живуть у ньому, містили пошту. Один з представників цієї династії та уродженець с.Олексіївка - актор, народний артист СРСР, майстер художнього слова Дмитро Журавльов. За радянських часів у колишньому будинку Журавльових розташовувалася контора колгоспу "Дружба", потім агрофірма. Зараз ця будівля пустує, і від неї відрізали опалення.

А.Парамонов повідомив, що в 2003 р. музей подавав заявку на прийняття особняка на облік як пам'ятки історії та культури, але заявку не задовольнили. "Домоволодіння купців Оболенських, Романових, будівля волосного центру в Олексіївці вже знесли. Залишився тільки цей особняк", - зазначив А.Парамонов.

За його словами, на місці будинку Журавльових нічого будувати не хочуть, його просто розбирають на цеглу. На питання, хто зносить особняк, А.Парамонов відповів: "Місцева влада, сільська рада, тому що будівля перебуває у них на балансі, або агрофірма".

Довідка "SQ". Журавльови - державні селяни колишньої слободи Олексіївки Зміївського повіту Харківської губернії. В кінці 19 - початку 20 ст. містили поштові станції Зміївського повіту.