Офіційний оператор з розміщення гостей та учасників Євро-2012 - туристична компанія "TUI Travel" (Великобританія) сьогодні, 26 липня, перерахувала решту 50% плати за проживання в Харкові збірної Нідерландів. Таким чином туроператор відреагував на заяву, яку опублікували "SQ" та інші ЗМІ про затримку платежу. Про це повідомив "SQ" генеральний менеджер "Superior Golf & Spa Resort" Євген Бабич.

"Компанія "TUI Travel" як офіційний партнер УЄФА вчинила несолідно, порушивши умови контракту і затримавши плату за проживання футбольної збірної більш ніж на три тижні", - зазначив Бабич.

Нагадаємо, що останні учасники чемпіонату Європи з футболу виїхали з готелю "Superior Golf & Spa Resort" 17 червня. І за одним з пунктів контракту з "TUI Travel" залишилися 50% плати за проживання збірної повинні були надійти від туристичної компанії харківському готелю 4 липня 2012 р. (тобто після закінчення 15 днів після того, як уся збірна залишить готель). Керівництво готелю написало "TUI" претензію і готувало позовну заяву до суду. На ситуацію відреагували ЗМІ і розповсюдили на своїх ресурсах цю інформацію

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройшла з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. У Харкові всі три матчі групового етапу провела збірна Нідерландів: 9 червня вона зіграла зі збірною Данії, 13 червня - зі збірною Німеччини і 17 червня - Португалії. В Журавлівському гідропарку був розбитий кемпінг для голландських уболівальників.

Нагадаємо, що напередодні єврочемпіонату директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко заявляв, що Харків не задовольняє співпраця з "TUI Travel". Крім того, кілька харківських готелів, серед яких - готельно-ресторанний комплекс "Baden-Baden" і готель "Росинка", судяться з "TUI Travel". Усього "TUI Travel" на час чемпіонату уклала 46 контрактів на 3 тис. 615 номерів (це 9 тис. 136 місць) по Харкову й області для розміщення вболівальників під час Євро-2012.