У сотрудников детского сада, в котором отравились дети, выявлен стафилококкПричиною отруєння дітей у харківському дитячому садку № 317 послужила стафілококова харчова інтоксикація. Про це 26 квітня повідомила журналістам головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова. За її словами, за результатами лабораторних досліджень у трьох співробітників дитсадка (двох кухарів та комірника) був виявлений стафілокок.

"Напередодні отруєння, 19 квітня, в їдальні дитсадка була приготовлена ​​запіканка зі сметанним соусом. Інфекція могла потрапити в це блюдо, а в молочній продукції стафілокок швидко розвивається", - підкреслила санлікар. І.Зубкова повідомила, що стафілокок знаходиться у верхніх дихальних шляхах, тому міг легко потрапити на їжу. "Зараз ці співробітники проходять лікування, і після повторного обстеження, якщо інфекція не буде виявлена, їх допустять до роботи. На керівника дитсадка накладений адмінштраф (204 грн.) За занадто пізне інформування районної СЕС про подію і неналежний санітарний стан кухні", - зазначила санлікар.

За словами І.Зубкової, у 31 дитини була блювота і ще одна була доправлена до дитячої інфекційної лікарні № 8. Санлікар зазначила, що зараз усі діти знову ходять до дитсадка. Вона підкреслила, що в їдальні дитсадка продовжують готувати їжу, там проведена санітарна обробка.

За словами І.Зубкової, СЕС виступила з ініціативою, щоб при приготуванні молочної продукції кухарі носили марлеві пов'язки.

Довідка "SQ". 20 квітня в дитсадку № 317 (вул. Командарма Уборевича, 30-Г) сталося масове отруєння дітей. Одна дитина була доправлена до лікарні.