Завідувач дитсадка № 317, у якому в квітні отруїлися діти, звільнилася за власним бажанням. Про це 26 травня повідомила журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко. За її словами, завідувачці було оголошено догану, її оштрафувала санстанція. Як повідомила О.Деменко, вона разом з керівником дитсадка була на співбесіді у харківського міського голови Геннадія Кернеса. "Він запропонував завідувачці залишитися працювати, але вона перебувала у важкому психологічному стані і написала заяву про звільнення. Можливо, пізніше вона вирішить повернутися", - відзначила О.Деменко.

Довідка "SQ". 20 квітня в дитсадку № 317 (вул. Командарма Уборевича, 30-Г) сталося масове отруєння дітей. Одна дитина був доправлена до лікарні. Як повідомила головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова, причиною отруєння стала стафілококова харчова інтоксикація. За результатами лабораторних досліджень у трьох співробітників дитсадка (двох кухарів та комірника) був виявлений стафілокок.

Як заявив Г.Кернес, "керівник дитячого дошкільного закладу, з чиєї халатності та некомпетентності здоров'я дітей могло піддаватися навіть мінімальному ризику, не має морального права залишатися на посаді і повинен бути звільнений".

О.Деменко пізніше заявила "SQ", що "завідувачку дитсадка ніхто звільняти не збирається" і що вона сама вирішить, чи залишатися їй на посади чи ні.