Творчий вечір французького актора Жана-Поля Бельмондо відбувся 23 травня в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка в рамках III міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харківський бузок". Разом з Ж.-П.Бельмондо у творчому вечорі брали участь його друг, актор Шарль Жерар і подруга Барбара Гандольфі. Під час зустрічі на екрані демонструвалися кадри з найбільш відомих фільмів за участю Ж.-П.Бельмондо. Відповідаючи на питання ведучого, він розповів про свої зйомки у цих стрічках.

Ш.Жерар зазначив, що до Харкова Ж.-П.Бельмондо приїхав одразу після того, як отримав на Каннському кінофестивалі почесний приз - "Золоту пальмову гілку" за внесок у кіномистецтво. "Нам дуже приємно потрапити після Каннського кінофестивалю до Харкова, де нас так тепло і відкрито зустрічають", - зазначив він.

Зал зустрічав і проводжав Ж-П.Бельмондо аплодуючи стоячи. Вечір також відвідали почесні гості кінофестивалю, зокрема, актори П'єр Рішар і Остап Ступка.

Також у рамках кінофестивалю в фойє театру відкрилася виставка робіт фотографів "Бузок по-харківськи". На фотографіях відображені моменти двох попередніх кінофестивалів і квіти бузку. Як зазначила під час відкриття виставки начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, наступного року в рамках фестивалю планується організувати фотоконкурс.

Довідка "SQ". IIІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно "Харківський бузок" проходить у Харкові 22-27 травня. У його програмі - творчі зустрічі та майстер-класи з акторами та діячами кіно, фотовиставки, концерти, спектаклі та покази фільмів-учасників конкурсу.