Церемонія прощання з солдатом Володимиром Березюком, загиблим при нападі на караул військової частини А-1451, відбулася сьогодні, 24 березня, у військовій частині радіотехнічних військ Харкова. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

На церемонії прощання були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, військовий комісар області Олексій Середа. Також у церемонії взяв участь вищий офіцерський та особовий склад військової частини.

Церемонія похорону відбудеться 13:00 на міському кладовищі № 15.

Довідка "SQ". 22 березня близько 4.00 у Харкові скоєний напад на караул військової частини А-1451 радіотехнічних військ. На караул військової частини напали два брати 1970 і 1979 рр.н. з метою заволодіти армійською зброєю (в караульному приміщенні зберігалися автомати Калашникова та боєприпаси до них). Злочинці були озброєні обрізом мисливської рушниці і ножами. Вони напали на солдата строкової служби В.Березюка і завдали йому сім ножових поранень, від отриманих ран він помер. Після цього інший солдат, Ігор Шило, вибив обріз з рук нападника, а старший лейтенант начальник варти Олег Гурин застрелив одного з нападників зі свого пістолета.

Слідчим відділом Дзержинського райвідділу Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, передбачає позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув'язнення). Також порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 262 КК України (розбійний напад).