Ще один випадок нападу скаженої тварини на людину зафіксований у Харкові: 13 лютого в будинку на вул. Корчагінців скажена кішка подряпала людину. У Фрунзенському районі Харкова введений карантин. Таке рішення прийнято 24 лютого на засіданні протиепізоотичної комісії при Харківській міськраді, повідомили "SQ" у прес-службі міськради.

Кішка була домашньою і від сказу не прищеплювалася. З нею контактували три людини. Всі вони пройшли огляд у міській лікарні № 18, їм призначено лікування, яке буде закінчене до середини травня. Карантинні обмеження введені на території Фрунзенського району, обмеженої вулицями Велозаводською, Салтівським шосе, Краснодарською, Благодатною і Корчагінців. Ветеринари обійдуть кожну квартиру в будинках буферної зони, щоб виявити тварин з ознаками сказу. Усі домашні тварини будуть щеплені. Також ветеринарні лікарі повинні простежити, щоб тварин буферної зони за неї не вивозили.

Довідка "SQ". 25 січня в будинку на вул.Мирній у Дзержинському районі Харкова домашня кішка, хвора на сказ, покусала своїх господарів. Міська комісія з надзвичайних ситуацій (КЧС) ввела карантин на території Дзержинського району, обмеженої пров.Фастівським, вул.Мирною, вул. Софіївською та вул. Лопанською. У зоні карантину заборонили проведення виставок домашніх тварин, вигул собак і кішок, вивезення тварин за межі зони. Також комісія вирішила відловити диких тварин у карантинній зоні і прищепити від сказу домашніх тварин, які проживають у будинку, де сталася надзвичайна пригода.