Наймасовіший флешмоб груп підтримки, присвячений чемпіонату Європи з футболу 2012 р., відбувся 23 квітня на площі Свободи. У флешмобі взяло участь 2 тис. 430 осіб, серед яких - представники шкільних груп підтримки (черлідери) 7-10 класів та волонтери. Сам номер був виконаний під пісню Гайтани "Україна! Будьмо!". Він тривав близько чотирьох хвилин.

Учасники акції встановили рекорд України на "наймасовіший флешмоб груп підтримки, присвячений Євро-2012". Для цього вони вишикувалися, зобразивши назву турніру - "Євро 2012" - і прапор України. Рекорд зафіксував представник Книги рекордів України, який спеціально прибув на цей захід.

Окрім того, на пл. Свободи пройшли показові виступи дев'яти команд - переможців районних етапів змагань з черлідингу. Тобто школярі кожного району змогли виступити на площі як група підтримки. Усі заходи проходили в рамках акції "Крок до Євро-2012". По завершенню флешмобу колона волонтерів пройшла до ККЗ "Україна", де відбулася церемонія посвяти у волонтери УЄФА Євро-2012.

Довідка "SQ". З 26 березня в Харкові проводилися майстер-класи для юних черлідерів. Після цього з 17 до 21 квітня на базі Харківської академії фізичної культури пройшли районні етапи змагань з черлідингу серед 180 шкіл Харкова. Потім були визначені переможці, які 23 квітня виступила на площі Свободи зі своїми номерами.

Організатори акції "Крок до Євро-2012" - Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту та Департамент освіти міськради, Харківська державна академія фізичної культури, Харківська обласна федерація спортивної аеробіки та фітнесу.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.