Представники екологічної групи "Печеніги" та Харківської обласної громадської організації "Зелений фронт" 22 липня сприяли припиненню незаконного видобутку піску в сел. Жихар (Харківський р-н). Про це 22 липня повідомив "SQ" член екогрупи "Печеніги" Олег Вяткін.

За його словами, "Печеніги" і "Зелений фронт" провели пікет біля Харківського крематорію проти незаконного видобутку піску на території сел. Жихар. В акції взяло участь близько 20 осіб. Вони тримали в руках плакати "Ліс краще кар'єрів!", "Хто генерал піщаних кар'єрів?", "Куди дивиться держава?".

"Після цього ми вирушили до кар'єру, де добували пісок. Площа кар'єра - близько 3 га, глибина - близько 25 м. Там працювало два екскаватори, і постійно їздили КАМАЗи з піском. Як тільки ті, хто видобував пісок, побачили нас, екскаватори тут же поїхали, КАМАЗи зникли. Ми також викликали на місце міліцію, приїхав заступник начальника Червонозаводського райвідділу Харкова. Видобуток піску припинений, проте незрозуміло, чи надовго", - зазначив О.Вяткін.

За його словами, представники екогруппи "Печеніги" стежитимуть за кар'єром і в разі відновлення видобутку піску мають намір почати безстроковий пікет.