Квитанції на оплату вивозення сміття з 17 січня почали розносити по квартирах харків'ян (з 1 січня ця послуга була виведена з квартплати - "SQ"). "Люди вже почали платити, хоча у квитанції вказано, що оплатити послугу можна до 15 числа наступного місяця", - повідомив 20 січня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков.

За словами директора КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" В'ячеслава Мустафіна, ці квитанції - пробні, вони поширені для того, щоб люди ознайомилися з новими нормами накопичення сміття та оплатою його вивезення. Як повідомив начальник Єдиного розрахункового центру ПАТ "Мегабанк" (Харків) Юрій Сергєєв, з 1 лютого харків'яни почнуть отримувати єдину квитанцію "Мегабанку", в якій уже буде рядок з кодом послуги вивезення сміття (№ 33), де будуть проставлені показники - сума нарахованих коштів, які необхідно заплатити за дану послугу. Зараз ця графа пуста. Р.Нехорошков підкреслив, що при оплаті за єдиною квитанцією "Мегабанку" комісія не стягується.

Він додав, що зараз ведеться робота з уточнення даних про мешканців - представників пільгових категорій.

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня підвищена квартплата. До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуг, з нього виведена послуга вивезення побутових відходів.

Як розповів раніше Ю.Сергєєв, заплатити за вивезення твердих побутових відходів можна у будь-якому відділенні "Мегабанку", через інтернет, банкомат або за допомогою інформаційного кіоску.

Єдиний розрахунковий центр (ЄРЦ) "Мегабанку" з оплати житлово-комунальних послуг розроблений та впроваджений у 9 регіонах України. Через систему ЄРЦ оплачують комунальні послуги понад два мільйони українських сімей (12% усіх платників України). Комунальні послуги можна оплачувати за єдиною квитанцією у касах банку, пунктах прийому комунальних платежів, які відкриті на кожній станції метро, ​​через електронні термінали m-box, а також за допомогою інтернет-сервісів через сайт ЄРЦ.