Харківський журналіст Сергій Потімков 19 грудня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" презентував свою нову збірку віршів "Понеділок". Як зазначив автор, книга добре структурована, в ній можна виділити групи віршів, об'єднані ідеєю або формою.

Зокрема, до збірки увійшли філософська і політична лірика. Говорячи про другу, Потімков зазначив: "Можна довго сперечатися, а чи варто поетові відволікатися на миттєвість, писати про мерів, губернаторів та інших. Є така думка, що це має бути за межами поезії. Це абсолютно неправильна думка, тому що людина живе в тому часу, який вона застала у своєму житті". Так, Потімков зачитав вірш "Римські Авакаціі", в якому згадав Арсена Авакова, і "Меркернес" (сучасна середньовічна балада).

"Вірші для мене - це спосіб проникати в підсвідомість, спосіб за допомогою метафор говорити відразу про багато речей", - зазначив автор.

Книга вийшла у видавництві "Майдан" (Харків) і за оформленням нагадує щоденник.

Довідка "SQ". Потімков Сергій Юрійович - журналіст, колишній автор і ведучий харківської телепрограми "Комендантська година". Народний депутат Верховної Ради третього і п'ятого скликань. Журналістикою почав займатися у 1986 р., до цього був військовим перекладачем у республіках Уганда й Ефіопія, викладав англійську мову в Харківському державному університеті культури (зараз - Харківська державна академія культури) та Харківському національному університеті ім. В.Каразіна.