"Навантаження від підвищення ціни на газ ляже на середній клас, а найбідніші люди від цього підвищення навіть виграють", - заявив 19 липня після всеукраїнської селекторної наради з проблем виплати субсидій перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов. За його словами, люди з низьким прибутком зможуть компенсувати підвищення цін за рахунок субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, а найбагатші без проблем знайдуть кошти для оплати комунальних послуг.

Довідка "SQ". Національна комісія з регулювання електроенергетики України з 1 серпня 2010 р. підвищила на 50% відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявністю або відсутністю в абонента лічильника. Як заявив 15 липня міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, після підвищення тарифів на газ для населення ціна на тепло і гарячу воду підніметься на 20-25%.

У зв'язку із здорожчанням газу для населення кількість тих, хто отримуює субсидію у Харкові зросте вдвічі. Зараз у Харкові з 570 тис. сімей житлові субсидії отримують 4%, після здорожчання і запровадження нових правил оформлення субсидій субсидію зможуть отримувати до 8% сімей.

За новим порядком, який планується ввести найближчим часом, субсидію можуть отримувати пенсіонери та інваліди, які платять за послуги ЖКГ більше 10% прбутку сім'ї,  ті, хто працює - більше 15% (раніше було 15% і 20% відповідно). Тим, хто вже отримує субсидії, вона буде переоформлено автоматично. Субсидії зможуть отримувати і ті, у кого є заборгованість з оплати послуг ЖКГ. Працюючим необхідно подати заяву, декларацію та довідку про прибутки, а пенсіонерам та інвалідам - заяву та декларацію. Пенсіонерам розішлють поштою пакети, в яких будуть бланки заяв та зразки їх заповнення. У посилки планується вкладати конверти для безкоштовної відправки бланку заяви поштою.