В знак протеста против вырубки деревьев в харьковском Лесопарке пилили пианино 
Творчі дні "За життя" відбулися 16 - 18 липня в харківському Лісопарку. Просто неба відкрилися фото-і художні виставки, художники з різних природних і штучних матеріалів створювали об'єкти ленд-арту (напрямок у мистецтві, засноване на використанні реального пейзажу як головного художнього матеріалу й об'єкта).

Зокрема, твори у вигляді риб, ангела, дерев, гнізда були зроблені за допомогою фарб, паперу, ниток, фольги, каміння, гілок, шишок. Крім художників, у творчих днях брали участь музичні групи, зокрема, серед них - "Держпром", "Alarm pressure". Учасники останньої пиляли електропилою піаніно, спеціально привезене до лісопарку. "Ми хочемо, щоб люди зрозуміли, що це такий же вандалізм, як і пиляти парк. Якщо у вас це викликає неприємну реакцію, то вона повинна бути такою і на спилювання дерев", - заявила "SQ" організатор творчих днів Дар'я Кольцова. Музиканти "Alarm pressure" відзначили, що символічною є назва піаніно - "Україна". "Мистецтво - той сильний інструмент, за допомогою якого люди нас почують. Нехай зараз це не зупинить вирубки дерев у цьому парку, але коли-небудь зупинить в іншому", - відзначили музиканти.

 

   
   
   
   
   

 

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького (переходить у Лісопарк) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев.

21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.

25 червня представники харківських громадських організацій "Зелений фронт", "Ми - харків'яни!", "Громадська рада Харківщини", ініціативної групи сел.П'ятихатки заявили, що вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького поновилася. Представники громадських організацій не змогли з'ясувати, на якій підставі проводиться подальша вирубка. За їх словами, 503 дерева, які планувалося вирубати для будівництва дороги, вже знесені, але тепер розширюють просіку.

1 липня активісти "Зеленого фронту" та інших природоохоронних організацій відновили діяльність наметового табору, мотивуючи це рішення тим, що будівельники можуть пиляти дерева вночі.