Координаційна рада з питань соціального захисту чорнобильців створена у Харкові. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, відповідне розпорядження підписав міський голова Геннадій Кернес. До складу ради увійшли представники громадських організацій чорнобильців, заступники міського голови, директори департаментів міської ради.

Координаційна рада буде вирішувати проблемні питання харківських чорнобильців, вносити пропозиції, брати участь у розробленні проектів рішень сесій міськради та виконкому, розпоряджень міського голови, брати участь у підготовці проектів нормативно-правових актів, вносити пропозиції щодо удосконалення законодавства з питань соціального захисту чорнобильців.

Довідка "SQ". 24 січня понад 300 представників чорнобильських організацій Харкова, представники ветеранської громадської організації "Ветерани війни - інваліди Чорнобиля", Харківської міської спілки ветеранів Афганістана та інших громадських організацій розпочали безстрокову акцію протесту на пл.Свободи. Учасники пікету виступили проти законопроекту № 7562 "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду", який був зареєстрований 14 січня 2011 р. і поданий на розгляд до Верховної Ради. Згідно з цим законопроектом, виплати та компенсації ветеранам, чорнобильцям, шахтарям, медикам, вчителям і багатьом іншим категоріям населення стали б регулюватися не законодавчими актами, а постановами Кабінету міністрів.

11 лютого чорнобильці і "афганці" вирішили припинити акції протесту. Харківські обласна та міська влада обіцяли звернутися до народних депутатів України із закликом не голосувати за законопроект "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду".