Плата за сбор и вывоз мусора будет выведена из квартплатыМіська влада планує вивести оплату збору та вивезення сміття з квартплати і зробити за цією послугою окремий тариф. Про це 18 листопада повідомив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, городяни платитимуть за вивіз ТПВ, причому розрахунок здійснюватиметься не за кількістю квадратних метрів, а з людини. "Сміття залишає кожна людина, навіть маленька дитина. Зараз переглядаються норми накопичення сміття", - зазначив Г.Кернес.

Довідка "SQ". В Україні планують ввести новий тариф для населення - за переробку сміття. Про це повідомив голова Держагентства з інвестицій та нацпроектів Владислав Каськів. "Розмір тарифу залежить від багатьох чинників. По-перше, це має бути закріплено законодавчо. Зараз я не можу сказати, яке рішення прийме законодавець: або це буде одна комісія, яка буде регулювати ці тарифи централізовано, або ця функція буде передана на місця. Друге питання - за якими принципами будуть формуватися ці тарифи", - зазначив В.Каськів.