Науково-технічна рада національного природного парку "Гомільшанські ліси" (Зміївський район, Харківська обл.) звернулася до президента країни Віктора Януковича з відкритим листом з приводу ситуації з кадровими перестановками в парку. Про це повідомили "SQ" у науково-технічній раді.

Як йдеться в листі, з 1 квітня 2012 р. з незрозумілих причин не був продовжений контракт з директором "Гомільшанських лісів" Олександром Мотляхом, який очолював парк з моменту його заснування. Саме під керівництвом О.Мотляха колективу національного парку вдалося подолати безконтрольну лісозаготівлю, браконьєрство, спроби намиву піску і незаконної забудови долини р. Сіверський Донець, використання надпотужних човнів, квадроциклів, феєрверків і т.п. Однак за поданням голови Зміївської райдержадміністрації Євгена Мураєва пропонується призначити директором "Гомільшанських лісів" депутата Зміївської райради Івана Северіна, який у травні 2010 р. "ініціював кампанію на підтримку ліквідації національного парку як такого".

У листі наголошено, що потрібно провести відкритий і прозорий конкурс на заміщення посади директора "Гомільшанських лісів" і не допустити обрання на цю посаду І.Северіна, а також прискорити процес перепідпорядкування національного природного парку Міністерству екології та природних ресурсів України. Крім того, необхідно прискорити процес отримання національним природним парком "Гомільшанські ліси" державного акта на володіння землею, яка передана нацпарку в постійне користування. Пропонується також дати належну оцінку діям Є.Мураєва.

У відділі кадрів Державного комітету лісового господарства України (Київ) "SQ" заявили, що не можуть прокоментувати ситуацію з призначенням керівника національного парку. При цьому у відділі кадрів зазначили, що останнім часом з цього приводу надходить "шквал дзвінків".

Довідка "SQ". Трудовий колектив національного природного парку "Гомільшанські ліси" висунув кандидатом на заміщення вакантної посади директора парку Сергія Коломійчука, який працює головним лісничим і виконує обов'язки звільненого 2 квітня директора установи.

Як відзначили в парку, рішення зборів трудового колективу було в електронному вигляді та поштою розіслано цілій низці структур, серед яких - міністерства економіки та екології, Агентство лісових ресурсів України, Харківська облдержадміністрація та Зміївська райдержадміністрація. В Зміївській райдержадміністрації повідомили, що готують відповідь на звернення трудового колективу.