Виконавчий комітет Харківської міськради 18 січня затвердив план заходів на випадок, якщо через низьку температуру повітря (мінус 20 і нижче) виникне надзвичайна ситуація. План заходів включає в себе організацію роботи пунктів харчування, обігріву та збору одягу, соціальне патрулювання вулиць для виявлення бездомних громадян, які потребують термінової допомоги.

Як зазначила директор Департаменту праці та соціального захисту міськради Лариса Болгова, вищезазначені заходи орієнтовані в основному на громадян без постійного місця проживання, на одиноких харків'ян, які знаходяться на обліку територіальних центрів соціального обслуговування.

Крім того, виконком затвердив склад міжвідомчої робочої групи, яка займатиметься реалізацією плану. Очолила групу заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. До складу групи увійшли директори кількох департаментів міськради, голови районних адміністрацій, представники міліції, МНС, Товариства Червоного Хреста та інших структур.