У наметовому містечку в Журавлівському гідропарку Харкова для голландських уболівальників встановлять від 500 до 700 наметів. Про це повідомили в Департаменті з питань підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міськради. Як повідомив департамент, намети будуть трьох типів: віп-тенти на дерев'яній основі з 30-сантиметровими сходами, душем, кондиціонером. Їх у таборі буде 25. Також на Журавлівці встановлять 80 комфортних наметів на дерев'яній основі і звичайні намети. Сам табір буде розташовуватися на трьох майданчиках. Два з них будуть житловими, один буде призначений для концертів і проведення різних заходів.

Як повідомив заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов, усього на сьогодні до табору продано 5 тис. місць/добу. Зараз до майданчиків підключають електрику, прокладають комунікації, завершується установка туалетів.

Намети та інші об'єкти кемпінгу почнуть встановлювати 28 травня. Роботи виконують українські фірми, з якими голландці уклали контракт на монтаж табору. Обслуговувати містечко буде нідерландська компанія "Орандж Кемп". Вона забезпечить уболівальникам охорону, харчування, організовує розважальні заходи. Добиратися гості до Харкова будуть на різному транспорті, в тому числі і на власних автомобілях.

"Ми нещодавно дізналися, що серед уболівальників з'явилися "розвідники", які проїхали на машинах з дому до Харкова і склали найкращий маршрут. Його, найімовірніше, поширять між співвітчизниками, які їхатимуть до нас на чемпіонат", - зазначив О.Попов.

За словами адміністратора пляжу "Піски" Журавлівського гідропарку Сергія Букрєєва, крім голландської охорони стежити за порядком на острові будуть 16 представників харківської фірми. 80% співробітників цього охоронного агентства володіють англійською мовою. На посту будуть цілодобово знаходитися вісім охоронців. Прибирати територію будуть 25 працівників.

Довідка "SQ". Як повідомлялося раніше, Харків під час проведення Євро-2012 планують відвідати близько 10 тисяч голландських уболівальників. Під час чемпіонату голландські вболівальники розіб'ють кемпінг у районі пляжної зони Журавлівського гідропарку, де оселиться кілька тисяч голландців. Також відомо, що близько 3-4 тисяч португальських уболівальників планують приїхати до Харкова на матч збірних Нідерландів і Португалії.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Всі матчі пройдуть на стадіоні "Металіст".