Харківський регіональний інститут держуправління при президенті України поселить у своєму гуртожитку групу голландських уболівальників, які приїдуть на Євро-2012. Про це 17 березня повідомив "SQ" начальник управління розвитку матеріальної бази інституту Валерій Славінський. За його словами, в інститут приїжджав менеджер із Голландії, який оглянув пропоновані для здачі під житло приміщення. Вони розташовані на 9-му поверсі гуртожитку на вул.Клапцова, 2. На цьому поверсі - 26 кімнат у 13 житлових блоках (для розселення приблизно 60 чоловік). Кілька номерів вже забронювала компанія "TUI Travel" (офіційний оператор з розміщення гостей та учасників Євро-2012 - "SQ").

За даними В.Славінського, 9-й поверх гуртожитку недавно був відремонтований за кошти, які виділяє інституту Національна академія держуправління при президенті України (інститут входить до її структури). "Ми проводимо ремонт для зручності наших студентів, але оскільки встигли зробити його до початку Євро-2012, то будемо здавати відремонтовані кімнати гостям Євро. Це дасть можливість заробити гроші, але при цьому не створить незручностей нашим студентам, оскільки влітку вони майже не живуть у гуртожитку ", - зазначив В.Славінський.

За його словами, процес здачі кімнат уболівальникам або гостям чемпіонату спрощується за рахунок того, що гуртожиток - готельного типу. "Якщо є вільні номери, ми маємо право селити туди людей. Крім того, номери призначені для магістрів держуправління, які приїжджають у Харків на нетривалий час. Процес поселення у нас відпрацьовано. Є касові апарати для оплати проживання, і в цілому все узгоджено з податковою інспекцією. Розселення вболівальників ми можемо розпочати вже зараз ", - зазначив начальник розвитку матеріальної бази інституту.

В.Славінський повідомив, що інститут не має права встановлювати підвищені розцінки на проживання людей. "Ціни у нас складають не більше 85 грн. на добу для двомісного номера, а для тримісного ще менше - близько 70 грн. А на випадок пошкодження обладнання або меблів у контракті є відповідний пункт, який дозволить не допустити збитків. Крім того, черговими на поверсі будуть працювати наші викладачі, щоб підтримувати дисципліну. Буде також чергова кімната міліції ", - зазначив В.Славінський.

Довідка "SQ". Згідно з вимогами УЄФА до Харкова, готельний комплекс міста повинен складати: 1240 номерів категорії "5 зірок", 1315 - "4 зірки", 210 - "3 зірки". "TUI Travel" підтвердив бронювання номерів майже в 20 харківських готелях, зокрема, у "Kharkiv Palace", "Superior Golf Hotel", "Carnaval resort", "Урарту", "Аркада", "Особняк", "Big House", "Мельница", "Дубовий гай", "Елат", "Теремок", "VIVA", "Sun Lidht", "Харків", "4 кімнати", "Мир", "Локомотив", "Аврора", "Британія" . У той же час компанія відмовилася бронювати номери в гуртожитках юридичної академії та академії міського господарства.