Клініка "Борис" з відділенням швидкої допомоги, діагностичним і поліклінічним відділеннями відкриється в Харкові цього літа в рамках підготовки до Євро-2012. Про це 17 лютого повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес, передав сайт міськради.

"Ми виконуємо умови УЄФА щодо забезпечення швидкої і якісної медичної допомоги гостям Харкова під час чемпіонату Європи з футболу 2012 р.", - зазначив Г.Кернес. За його словами, клініка, обладнана новими засобами діагностики, буде розрахована на 300 відвідувань на день. Вона розміститься в одній з реконструйованих будівель на вул. Маяковського в районі Молодіжного парку. Підрозділ невідкладної допомоги буде оснащено реанімобілями на базі "Volkswagen" та "Toyota", а також мотоциклами для оперативного переміщення в умовах інтенсивного дорожнього руху.

Довідка "SQ". У Харкові визначені базові установи охорони здоров'я, в яких буде надаватися медична допомога гостям чемпіонату Євро-2012. Це будуть Харківська обласна клінічна лікарня, Обласний клінічний центр урології та нефрології ім.В.Шаповала, міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної допомоги ім.Мещанінова і міська лікарня № 17.