У дрібних партій найбільші проблеми - це проблеми з кадрами для виборчих комісій. Представники цих партій у Харківській обл. часто звертаються до більш великих партій з проханням допомогти з кадрами для формування тервиборчкомів. Про це 15 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківського облвідділення (ХОО) Комітету виборців України (КВУ) Михайло Камчатний. За його словами, бувають також ситуації, коли представники парламентських партій самі звертаються до дрібних партій з проханням зареєструвати як членів тервиборчкомів тих людей, яких запропонує парламентська партія.

М.Камчатний зазначив, що близько 70% членів комісій мають досвід роботи на виборах. "Цікаво, що політичні симпатії багатьох членів комісій змінилися. Наприклад, раніше людина працювала в тервиборчкомі від партій "Батьківщина" чи "Наша Україна", а зараз висувається від УСДП, партії "Реформи і порядок" або навіть від "Партії регіонів", - заявив М.Камчатний.

За його словами, член територіальної виборчої комісії, як правило, отримує за свою роботу винагороду від партії. У Харкові їм платять від 500 до 1 тис. грн. за весь час роботи, в Харківській обл. - від 500 до 2 тис. грн. Сума винагороди залежить від партії.

Довідка "SQ". У Харківській області сформовано близько 490 територіальних виборчих комісій, з них одна обласна, 7 міських, 27 районних, 10 міських (міст районного значення) і близько 450 селищних і сільських.

Чергові вибори до місцевих рад призначені на 31 жовтня. Виборча кампанія стартувала 11 вересня.