Причиной гибели в Донецкой области 25 тыс. индеек называют корма харьковского производства
 24 тис. 449 індичок загинули 8-13 липня в філії "Свiтанок" агрофірми "Шахтар" (с.Олександрівка Слов'янського району Донецької області), що належить донецькій шахті ім. Засядька. За даними офіційного сайту МНС України, причина загибелі - перевищення в 3-3,2 рази допустимої концентрації токсинів у кормах для відгодівлі птиці.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті шахти, комбікорми були зроблені на Ізюмському комбікормовому заводі (Харківська область). Фахівцями лабораторії в Маріуполі (Донецька обл.) у кормах виявлені два види токсинів.

Як повідомив головний ветлікар Донецької області Анатолій Пригодін, вивченням випадку загибелі птиці займається кілька профільних інстанцій. Усі матеріали (тушки птахів, кров, комбікорми) направлені до Спеціальної державної служби ветеринарної медицини, Державного НДІ з лабораторної діагностики (Київ), Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини (Харків), Маріупольської державної лабораторії ветеринарної медицини, Донецької міжобласної спеціалізованої лабораторії з хвороб птахів, а також Слов'янську міжрайонну лабораторію ветеринарної медицини.

Загиблих птахів утилізують на спеціальному виробництві в Куп'янську шляхом високотемпературного спалювання.