Кримінальна справа за обвинуваченням співробітників Ізюмського комбінату хлібопродуктів у порушенні ветеринарного законодавства, порушена після загибелі 34 тис. індичок у Донецькій області, закрита за рішенням суду. Про це 14 жовтня повідомив "SQ" директор цього підприємства Вісхан Ісламов.

За його словами, Червонозаводський районний суд Харкова в середині вересня скасував постанову про порушення цієї справи у зв'язку з відсутністю складу злочину. "Вже були проведені всі необхідні експертизи. Вони підтвердили, що в комбікормі, який виготовляє наше підприємство, не було жодних токсинів, і від нього не могло бути жодного отруєння. Ми випускаємо на місяць 4 тисячі тонн комбікорму. Як 200 тонн з них могли виявитися отруєними, а всі інші - нормальними? " - заявив В.Ісханов.

За його словами, наразі підприємство судиться з агрофірмою "Шахтар" (індички загинули в Донецькій області, у філії "Шахтаря" - фірмі "Свiтанок"). Агрофірма домагається відшкодування майже 8 млн. грн. компенсації за загибель птиці. Справу розглядає господарський суд у Києві.

Прокуратура оскаржила постанову про закриття кримінальної справи в Апеляційному суді Харківської області.


 

Довідка "SQ". 24 тис. 449 індичок загинули 8-13 липня у філії "Світанок" агрофірми "Шахтар" (с.Олександрівка Слов'янського району Донецької області), що належить донецькій шахті ім. Засядька. За даними МНС України, причиною загибелі було перевищення в 3-3,2 рази допустимої концентрації токсинів у кормах для відгодівлі птиці.

У серпні за фактом загибелі індичок прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу.