Окремі співробітники міліції та працівники харківських лікарень замішані в махінаціях на ринку ритуальних послуг. Про це харківський міський голова Геннадій Кернес заявив 15 квітня на зустрічі з керівниками приватних фірм, що надають ритуальні послуги, керівниками обласної і міської систем охорони здоров'я, головними лікарями лікарень та керівництвом правоохоронних органів Харкова та області.

За його словами, деякі працівники станцій швидкої допомоги інформують приватні ритуальні фірми про смерть тієї чи іншої людини, щоб ті могли першими звернутися до родичів померлого і запропонувати свої послуги. Або ж представники самих фірм влаштовуються на роботу санітарами і безпосередньо пропонують родичам ритуальні послуги. Те ж стосується й окремих співробітників міліції.

За інформацією начальника міського управління міліції Миколи Фоменко, у неділових відносинах з представниками фірм, що надають ритуальні послуги, були помічені деякі правоохоронці, які вже звільнені з органів внутрішніх справ. "З іншого боку, у 80% випадків інформація про смерть надходить до нас уже від медиків. При цьому затримка триває від півгодини до години. І потім виходить, що міліція ще не отримала інформації про смерть, а родині вже дзвонять з приватної фірми і пропонують послуги з організації похоронів", - зазначив М.Фоменко.

Г.Кернес пригрозив головлікарям лікарень жорсткими заходами аж до звільнень, якщо практика прихованої співпраці з ритуальними фірмами буде продовжуватися.