У Чугуївській центральній районній лікарні Харківської області 15 березня урочисто відкрили новий операційний блок. У відкритті взяли участь голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, начальник Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко.

За словами О.Галацана, на капітальний ремонт операційного блоку з обласного бюджету в 2011 р. витратили 1 млн.грн. Крім того, на 100 тис. грн. було закуплено обладнання, зокрема, операційні столи, світильники та хірургічне обладнання. Також у лікарні було встановлено новий рентгенодіагностичний комплекс "Медікс" вартістю 2,1 млн. грн. за рахунок субвенції з держбюджету. Крім цього, за 130 тис.грн. з місцевого бюджету було проведено капітальний ремонт рентгенкабінету.

Як зазначила лікар-рентгенолог Лілія Пугачова, раніше в лікарні працював рентгенапарат 1975 року випуску, який вже вичерпав свій технічний ресурс. У новому апараті доза опромінення радіацією при роботі в кілька разів менше, ніж була в старому. За словами головлікаря рентгенологічного відділення лікарні Геннадія Шуліко, Чугуївська районна лікарня знаходиться біля траси Київ-Харків-Довжанський та надає екстрену допомогу тим, хто постраждав у ДТП на трасі. Тільки в минулому році в цю лікарню було доставлено близько 250 постраждалих в ДТП, з яких близько 100 - не мешканці Чугуєва.

Довідка "SQ". Реконструкція операційного блоку проведена в рамках реалізації обласної програми "Здоров'я Слобожанщини". В рамках цієї програми оперблок був оснащений багатофункціональними операційними столами, операційними світильниками та іншим обладнанням, необхідним для роботи хірургів. В Вовчанській центральній районній лікарні 2 лютого також урочисто відкрили після реконструкції операційний блок. До кінця року в лікарнях Харківської області планують відкрити ще три нових операційних блоку.

Цифровий рентгенодіагностичний комплекс "Медікс" створений на основі універсального телекерованого стола-штатива і здатний виконувати комплексні рентгенографічні та рентгеноскопічних дослідження. Не вимагає спеціального тривалого навчання персоналу. Розміщення рентгенівського випромінювача над столом дає можливість проводити огляд ШКТ, черепа, скелета, урографію, мієлографія, всі види рентгенографії і рентгеноскопії, в тому числі рентгенографію грудної клітини, а також томографію.