Двадцять два нових автомобілі швидкої допомоги, оснащених медобладнанням, планує закупити міська влада в 2011 р. Про це повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціальної політики Світлана Горбунова-Рубан, передав офіційний сайт Харківської міськради.

За її словами, серед нових машин будуть два реанімобілі. За інформацією Департаменту охорони здоров'я міськради, на закупівлю автомобілів швидкої допомоги з міського бюджету планується виділити 3,8 млн.грн.

С.Горбунова-Рубан зазначила, що питома вага машин, які експлуатуються більше 3-х років, за останні п'ять років значно зменшилася. "Якщо в 2007 р. машини, що мають 3-х річний стаж експлуатації, складали 78% загальної кількості всіх автомобілів швидкої допомоги, то в 2010 р. це число зменшилося до 14%", - повідомила заступник міського голови.

Вона також відзначила поліпшення оперативності в роботі "швидкої допомоги". "Нам вдалося зменшити кількість хвилин, за які прибуває на місце машина швидкої допомоги. Зараз розрив між викликом і прибуттям машини становить не більше 10 хвилин", - зазначила С.Горбунова-Рубан.