Перший у Харківській області веломаршрут від Залютіно до Національного меморіального комплексу "Висота маршала І.Конева" ще потрібно нормально обладнати. Про це 14 вересня, відповідаючи на запитання "SQ", повідомив віце-президент громадської організації "Товариство учасників руху" Олександр Заливан.

За його словами, майже дві третіх маршруту проходить лісовою зоною, де потрібно підрізати дерева і вирівняти дорогу. Також на шляху велотуристів є яр, який необхідно трохи засипати. Невеликі ділянки маршруту уздовж дороги (узбіччя) слід заасфальтувати. "Зараз велосипедистам доводиться їхати по трасі. Машини мчать із великою швидкістю у 5 см від них, і найменший рух керма може призвести до трагедії", - зазначив Заливан. "Поки ми не усунемо небезпечні місця, говорити про те, що на маршрут можна масово пускати людей, передчасно", - додав він.

Пропозиції щодо вдосконалення маршруту громадські та велоактівісти передали міській владі. "Якщо ми доб'ємося уваги мерії, ми отримаємо прекрасний туристичний маршрут", - підкреслив Заливан.

 

Довідка "SQ". Перший у Харківській області веломаршрут відкрили 26 серпня. Він починається біля пансіонату ветеранів праці біля Залютіно і веде до Національного меморіального комплексу "Висота маршала І.Конева". Його довжина - 18 км. За словами директора Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова, на облаштування маршруту було витрачено 3 тис.грн., наданих спонсорами. Найближчим часом планується організувати на маршруті всю необхідну інфраструктуру, у тому числі пункти харчування. Зараз траса промаркована і обладнана покажчиками.