Харьковские участковые теперь будут ежедневно обходить микрорайоны и общаться с их жителями
Харківські дільничі міліціонери тепер будуть щодня обходити мікрорайони міста і спілкуватися з їх мешканцями. Про це 14 липня на нараді з проблемних питань взаємодії з місцевими органами влади заявив начальник Харківського міськуправління Головного управління МВС України в Харківській області Олександр Баранник.

За його словами, в Харкові залишаються нерозкритими близько 30% скоєних злочинів. "Це досить багато, і йдеться про злочинців, які залишилися на волі і продовжують вести антигромадський спосіб життя і коїти злочини. Один з методів боротьби з цим злом - це спілкування з місцевими мешканцями, але в багатьох мікрорайонах мешканці навіть не знають своїх дільничих. Тому ви вводимо таку практику: крім двозмінного чергування в підрайоній міліції, кожен дільничий буде щодня обходити протягом півтори-двох годин свій мікрорайон", - зазначив О. Баранник.

За його словами, обхід дільничі здійснюватимуть в пообідній і вечірній час, коли люди приходять з роботи, знаходяться у дворах. "З ними можна поспілкуватися і почути про існуючі проблеми. Наприклад, узяти на замітку інформацію про ті антигромадські елементи, які пиячать, вживають наркотики, допускають насильство в сім'ї, заважають відпочивати іншим людям", - зазначив начальник міськуправління міліції.