Деякі харківські правоохоронці заволодівають квартирами померлих одиноких людей. Про це 14 липня на нараді з координації роботи органів місцевого самоврядування з міліцією заявив в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес.

"Йдеться про безгоспні квартири. Для вас це щоденна робота, ви з обов'язку служби знаєте про всіх померлих самотніх людей. Я вам відкрито кажу, що низка таких квартир "йде" за схемою з участю правоохоронців. Пропоную вам цим не займатися. Сьогодні є прогалини в законодавстві, і ця схема працює. Але зараз реєстрація квартир знаходяться у нас на належному контролі, і з часом ми цю схему повністю приберемо", - зазначив Г. Кернес.

Як повідомила заступник директора КП "Жилкомсервіс" Тетяна Поздєєва, зараз всі особові рахунки на квартири в Харкові проходять через єдину комп'ютерну мережу. "Наприклад, на вулиці Блюхера померла людина, міліція закриває 1-кімнатну квартиру і тримає ключ у себе. Але зараз жоден особовий рахунок не відкривається особисто без моєї перевірки, і жодна квартира сьогодні не відкриється", - зазначила Т. Поздєєва.

Як повідомив Г. Кернес, цього року міська влада передала правоохоронцям три квартири з житлового фонду, що звільнився . "Якщо ми наведемо лад у цьому питанні, то зможемо передавати співробітникам міліції, які стоять у черзі на житло, набагато більше", - підкреслив в.о. міського голови.