За останні шість років Харківський національний економічний університет (ХНЕУ) вклав більше 30 млн.грн. у ремонт своїх гуртожитків. Про це 13 квітня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" в рамках проекту "День відкритих дверей on-line" повідомив ректор ХНЕУ Володимир Пономаренко.

За його словами, зараз у всіх семи гуртожитках ХНЕУ є гаряча вода, відремонтовані кімнати, створені всі побутові умови для нормального проживання. "Основні кошти пішли на ремонт комунікацій. Звичайно, це не ті роботи, які можна побачити. Але всі гнилі труби, які не змінювалися багато років, ми замінили. А до нового року в кожному нашому гуртожитку хочемо облаштувати спортивний зал. Це хороша ідея, оскільки у нас є і віддалені гуртожитки, наприклад, на вул.Луї Пастера, це район Рогані. Ну чим хлопцям там займатися після занять? А так повернувся з університету-відвідав спортивний зал. Це і корисно, і піднімає настрій", - зазначив В.Пономаренко.

Також ректор ХНЕУ повідомив, що університет на 30-40% знизив ціну на проживання в гуртожитку. "І зараз ціна у нас залежить від того, коридорна в гуртожитку система або блочна, і коливається від 100 до 200 грн.", - підкреслив ректор.

Окрім того, В.Пономаренко повідомив, що на початку серпня будуть знижені ціни і на навчання в університеті. "Вартість буде залежати від того, скільки людей прийде до нас на навчання", - додав ректор.

Довідка "SQ". Харківський національний економічний університет здійснює багатоступеневу підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців з 22 спеціальностей за напрямами: економіка і підприємництво, менеджмент, державне управління, комп'ютерні науки, видавничо-поліграфічна справа, туризм. В університеті працює 7 факультетів, включаючи факультет довузівської підготовки, центри заочної та дистанційної, а також післядипломної освіти, 34 кафедри, наукові школи, спецради із захисту дисертацій, навчальні та науково-дослідні лабораторії, обчислювальний центр, наукова бібліотека, видавництво, спортивні комплекси .

У ХНЕУ реалізуються дві програми, які дозволяють випускникам отримати два дипломи - Харківського національного економічного університету та Ліонського університету імені Люм'єра (Франція), а також ХНЕУ та Віденського технічного університету (Австрія). У найближчій перспективі подібна співпраця почнеться з університетом імені Масарика (Чехія) та університетом Манітоба (Канада).

У 2004 році ХНЕУ приєднався до "Magna Charta Universitatum" - Великої хартії університетів світу, у 2008 році вступив до Асоціації економічних університетів Південно-Східної Європи і Чорноморського регіону ASECU (Салоніки, Греція), у 2009 році був прийнятий до Європейської асоціації університетів (European University Association). У 2009 році в університеті відкрилися інформаційний центр Європейського Союзу та представництво Світового банку.