Президент громадської організації "Харківські сузір'я" Андрій Білогрищенко вийшов зі складу засновників ТОВ "Tabacco". Про це 12 квітня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив А.Білогрищенко. Новими засновниками фірми стали Маріанна Чілутьян і Ганна Борзенкова.

"Мене весь час дорікають за мою нібито комерційну діяльність. Я відповідально заявляю, що вже шість років не займаюся ніякою комерційною діяльністю. Так, я був керівником ТОВ "Tabacco". Але після того як я зайнявся політикою, почалося знищення підприємства. Тоді я прийняв рішення вийти зі складу засновників. Ми внесли до статуту підприємства зміни і ввели нових засновників, яким я передав свої корпоративні права, щоб у подальшому не мусувався мій зв'язок з фірмою", - зазначив А.Білогрищенко.

Як повідомила М.Чілутьян, минулого року були знесені вісім кіосків "Tabacco" із сорока, цього року - вже чотири, і є вимоги на знесення всіх інших кіосків. "Фірма продовжує зазнавати тиску з боку міської влади. Зараз у нас підписані всі документи на місця, які раніше місто нам давало в оренду. Але не дивлячись на те, що зібрані всі підписи та погодження для продовження оренди, ці документи лежать до особливого розпорядження. Ми пов'язуємо це з тим, що у складі компанії засновників був А.Білогрищенко", - зазначила М.Чілутьян.

Довідка "SQ". Кіоски компанії "Tabacco" почали зносити 2 квітня 2010 р. Представники комунальних служб міста демонтували кіоски на вулиці Сумській, 19, пл.Конституції, 1, у районі пл.Свободи, на перетині вулиці Сумської і пр.Правди і в районі автовокзалу на пр. Гагаріна.