Харківські журналісти зможуть взяти участь у пробному тестуванні. Про це 11 квітня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

За його словами, приблизно за 10 днів центр запросить усіх охочих журналістів пройти ту ж процедуру, що й учасники тестування. "Напевно, запропонуємо два предмети - українську мову та українську літературу. Ви побачите і відчуєте всю процедуру від початку до кінця", - відзначив О.Сидоренко.

Точний день і час тестування для журналістів буде вказано найближчим часом на сайті центру - http://www.zno-kharkiv.org.ua/.

Довідка "SQ". З 2 до 9 квітня в Харківській області пройшло пробне тестування, в якому взяли участь близько 4,5 тис. майбутніх абітурієнтів. Тестування проводилося з 11 предметів, які винесені на зовнішнє незалежне оцінювання знань цього року. За словами О.Сидоренка, пробне тестування проводиться для того, щоб дати можливість майбутнім учасникам тестування повністю ознайомитися з його процедурою і психологічно до неї адаптуватися.