Управління каналу "Дніпро-Донбас" (УКДД, Дніпродзержинськ, Дніпропетровскька обл.) 9 липня завершило масовий водообмін (перекид дніпровської води) до Краснопавлівського водосховища (Лозівський р-н Харківської обл.). Перекид води здійснено для поліпшення якості, поповнення та оздоровлення води у водоймах регіону. Про це повідомило агентство "Придніпров’я" з посиланням на директора УКДД Людмилу Михайлик. На здійснення проекту за державною програмою 2010 р. з масштабного перекиду дніпровської води для споживачів Харківської області було виділено 22,2 млн. грн. До Краснопавлівського водосховища перекинули майже 120,5 млн. куб. м дніпровської води, що дозволило знизити показник жорсткості води у водосховищі (з 9,7 до 6,8 одиниць).

На початку проекту було вирішено розділити перекид води на два етапи відповідно до двох траншів фінансування: влітку та восени. З огляду на економію коштів на зрошення (через значний цьогорічний обсяг опадів), було вирішеноперекинути дінпровську воду в повному обсязі влітку.. Повторний водообмін за таких умов знадобиться лише за рік.
 

Довідка "SQ". Харківська область розташована на вододілі річок Дон і Дніпро. На території регіону створено 50 водосховищ з сумарним об'ємом води 1526 млн. куб.м. Найбільші з них - Червонооскільське (478 млн. куб.м), Печенізьке (400 млн.куб.м), а також Краснопавлівське (410 млн. куб.м), що є одним з ланок водогосподарської системи водопостачання Донбасу і Харківщини по каналу Дніпро - Донбас. Живлення озер, ставків і водосховищ здійснюється, головним чином, за рахунок весняних річкових паводків.