Презентація проекту "Поезія в метро" відбудеться 14 січня в Харківському літературному музеї. Харківські поети читатимуть вірші новорічної, різдвяної та просто зимової тематики.

Як повідомила 10 січня "SQ" заступник директора музею з наукової роботи Тетяна Трофименко, в кінці грудня 2011 р. стартувала перша частина проекту "Різдвяна поезія в метро": у вагонах поїздів харківського метрополітену з'явилися афіші з віршами українських поетів та інформацією про літературний музей. Допомогу у виготовленні афіш надав Департамент культури Харківської міськради. "Ця акція - досить дієвий спосіб заявити про існування сучасної поезії в Україні, звернути увагу харків'ян на талановитих поетів, а також розповісти про літературний музей", - зазначила Т.Трофименко.

На презентації проекту вірші читатимуть, зокрема, Анатолій Перерва, Сергій Жадан, Олена Рибка, Віктор Бойко, Ростислав Мельников, Анастасія Афанасьєва, Катерина Каруник, Люцина Хворост, Євген Журер та Ілля Ріссенберг.

За словами Т.Трофименко, планується, що надалі в рамках проекту поети читатимуть вірші в метро. Такі акції приурочать до Дня святого Валентина і до Великодня.