Результаты выборов в мажоритарном округе №32 Харькова отменены судом. Согласно его решению, победителем должен быть признан кандидат от Партии регионов И. ВыровецХарківський окружний адміністративний суд 8 листопада розглянув справу за позовом кандидата в депутати Харківської міськради від Партії регіонів Ігоря Вировця. Його представники вимагали визнати недійсними постанову міськвиборчкому про обрання Василя Ляхіна (ВО "Батьківщина") депутатом міськради за мажоритарним округом № 32 і результати голосування на виборчій дільниці № 30369, які, за інформацією позивача, оголошені на основі сфальсифікованого протоколу. Про це "SQ" повідомив помічник І.Вировця Андрій Бородавка. Також позивач вимагав встановити результати голосування на підставі оригіналу протоколу з "мокрою" печаткою.

У ході судового засідання позовні вимоги І.Вировця в повному обсязі підтримали члени дільничної виборчої комісії № 30369. Вони підтвердили, що протокол, який був використаний для встановлення результатів виборів, сфальсифіковано. Було встановлено, що підписи в протоколі підроблені, а на самому протоколі стоїть печатка, за якою не можна встановити номер виборчої комісії.

Крім того, голова дільничної виборчої комісії № 30369 Наталя Зінченко також запропонувала суду задовольнити позовні вимоги в повному обсязі, що дозволить встановити результати голосування і волевиявлення виборців. Представник відповідача - заступник голови міськвиборчкому Лідія Пономаренко також заявила, що "повністю згідна з позовними вимогами і просить суд задовольнити їх в повному обсязі для відновлення виборчого права кандидата у депутати І.Вировця і виборців, які проголосували за нього".

Під час судового засідання довірена особа В.Ляхіна Юрій Пшеничний повідомив, що "не бачив протоколи, які були здані в штаб "Батьківщини", і не ознайомився з вилученим протоколом з міськвиборчкому". Він заявив, що підстав вважати протокол, поданий до міськвиборчкому, сфальсифікованим немає.

Суд прийняв рішення задовольнити основні позовні вимоги І.Вировця. Суд зобов'язав міськвиборчком визнати протиправним і скасувати постанову міськвиборчкому від 05.11.2010 р. № 1252 про результати голосування. Також суд зобов'язав міськвиборчком невідкладно на своєму засіданні розглянути питання внесення змін до протоколу про результати голосування у мажоритарному окрузі № 32 на підставі дійсних оригіналів протоколів. На підставі цих протоколів депутатом Харківської міськради має стати І.Вировець.

Довідка "SQ". Як заявив 6 листопада "SQ" А.Бородавка, результати виборів у мажоритарному окрузі № 32 у Харкові сфальсифіковані. За його словами, згідно даних паралельного підрахунку голосів на 10 дільницях мажоритарного округу № 32, там переміг І.Вировець, а не В.Ляхін, як було оголошено на засіданні Харківської міської виборчої комісії.

За словами А.Бородавки, В.Ляхін набрав в окрузі 1687 голосів виборців, а І.Вировець - 1759, а на засіданні міськвиборчкому були оприлюднені інші цифри, згідно яких перемогу отримав В.Ляхін. "Справа в тому, що на виборчій дільниці № 30369 у ніч виборів було встановлено й оголошено, що І.Вировець отримав 200 голосів, а В.Ляхін - 161. Пізніше ми виявили, що в протоколі територіальної виборчої комісії замість 200 голосів у І.Вировця було розглянуто 90. Так, протокол був сфальсифікований, і у І.Вировця забрали 110 голосів, що вплинуло на кінцевий результат", - зазначив А.Бородавка.