"Коли ми виступили на захист Дениса Корнєва, ми не перевіряли, є він членом Національної спілки журналістів чи ні", - заявив 8 вересня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова Харківської облорганізації Національної спілки журналістів України Олександр Голуб.

"Бувають проколи, коли людина в критичній ситуації виявляється не такою, як би хотілося, виходячи з етичного кодексу журналіста. Ну що тут зробиш? За великим рахунком, ми і Климентьєва (Василь Климентьєв - головний редактор газети "Новий стиль", зниклий безвісти в серпні 2010 р. - "SQ") попереджали, говорили, що не так уже все чисто в його діяльності. Ми будемо захищати кожного журналіста - це наш обов'язок. Коли людина називає себе журналістом, то перший наш рух - стати на її захист, задекларувати: "журналістів не чіпай", а потім уже розбиратися з цією людиною", - заявив О.Голуб.

"Журналістам треба стати єдиною корпорацією і спільно відстоювати свої права", - заявив член Національної спілки журналістів України Ніссон Ройтман. За його словами, українське журналістське співтовариство не є корпорацією, тобто спільнотою людей, що займаються однією професією, яка готова в будь-який час виступити на захист будь-якого зі своїх членів. "Наше завдання - об'єднати журналістів, не дивлячись на політичні уподобання, спеціалізацію та індивідуальні особливості, щоб вони могли вільно заявляти про свої права тим, хто володіє засобами масової інформації, і політикам", - заявив О.Голуб.

Н.Ройтман також зазначив, що в Харкові планується налагодити роботу колегії з журналістської етики при Харківської облорганізації Національної спілки журналістів України. Рішення про створення такої колегії було прийняте ще взимку цього року, декларацію про її створення підписали завідувач кафедри журналістики Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна Ігор Михайлин, Н.Ройтман і головний редактор інтернет-огляду "Главное" Євген Маслов. За півроку свого існування колегія не розглянула жодного питання, оскільки до неї ніхто не звертався. Н.Ройтман зазначив, що, можливо, надалі колегія буде більш затребувана.

Довідка "SQ". 10 серпня п'ять звільнених співробітників КП "Міськелектротранс" (Харків) оголосили безстрокове голодування. Як заявив керівник первинної профспілкової організації "Захист справедливості" Андрій Ільгов, це водії депо № 3, які були звільнені після страйку працівників підприємства.

Харківський окружний адміністративний суд заборонив проведення цієї акції протесту. 10 серпня близько 23.40 з цим рішенням суду до протестуючих підійшов майор міліції у супроводі 25 правоохоронців. Згодом журналіст газети "Наше життя" Денис Корнєв заявив, що правоохоронці намагалися відвести пікетників силою, а він особисто постраждав у результаті зіткнення з міліціонером. Прибулі на місце медики констатували у Д.Корнєва підозру на перелом ребер та струс мозку.

За інформацією міськради, до міської клінічної лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова близько 00:30 11 серпня звернувся 26-річний чоловік, який представився журналістом газети "Наше життя". Він стверджував, що був побитий співробітниками міліції на пл.Свободи й отримав травму шийного хребця. Після огляду і проведення рентгенографії черговий лікар запропонував пацієнту провести томографічне обстеження, щоб встановити точний час отримання травми, проте чоловік відмовився від додаткового обстеження і лікування, оскільки "не довіряє медичним працівникам". За півтори години після приїзду він самостійно залишив лікувальну установу.