Наступний номер газети "Главное" передплатники отримають мінімум з 4-денною затримкою. Про це 8 липня заявив журналістам редактор газети Євген Маслов.

За його словами, через вчорашній обшук у редакції газети номер не змогли вчасно здати до друку. "О шостій вечора був дедлайн зі здачі випуску в друкарню. Оскільки з редакції нікого не випускали, здати випуск ми не змогли. Тепер газету можна буде отримати не в суботу, як планувалося, а в кращому випадку починаючи з вівторка. Я сподіваюся, що з боку друкарні не буде штрафних санкцій за зрив наших домовленостей", - заявив Є.Маслов.

Він також зазначив, що вчора правоохоронці не тільки не випускали співробітників газети з редакції, але й не пускали до редакції журналістів, які поверталися з заходів. Він підкреслив, що такі дії правоохоронців підпадають під ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) і з цього приводу, найімовірніше, буде направлено заяву до правоохоронних органів.

Довідка "SQ". Вранці 7 липня в будівлі на вул. Сумській, 88 міліція і прокуратура почала обшук приміщень. За цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор", газета "Главное" і низка інших структур, пов'язаних з головою Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсеном Аваковим. За даними міліції, слідчі дії проводилися в рамках розслідування кримінальної справи за фактами порушення земельного законодавства посадовими особами декількох комерційних структур.