Представники чорнобильських організацій Харкова, а також Донецька, Києва, Луганська та Полтави сьогодні, 7 листопада, зустрілися з віце-прем'єр-міністром України - міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком з питання виплат пенсій. Про це "SQ" повідомив член громадської організації "Чорнобильський спас" Петро Прокопенко.

За його словами, ці переговори принесли певний результат. "У цей же день прем'єр-міністр Микола Азаров дав доручення Міністерству фінансів відшукати необхідні кошти на виплату пенсій чорнобильцям, а також на виплату нам заборгованості за кілька місяців, яка виникла після перерахунку пенсій", - зазначив П. Прокопенко.

Крім того, за словами П. Прокопенка, М. Азаров доручив Мінфіну передбачити в бюджеті на 2012 рік виплати в повному обсязі інвалідам Чорнобиля, які їм визначені законом.

П. Прокопенко додав, що в п'ятницю, 11 листопада, чорнобильців чекають чергові переговори з С. Тігіпком.

Довідка "SQ". 1 листопада в Києві пройшла всеукраїнська акція чорнобильців, у якій брало участь кілька тисяч осіб, із них близько 500 - харківські чорнобильці. Пікетники знесли двометровий паркан навколо будівлі Верховної Ради. Учасники акції вимагали зняти з розгляду законопроект № 9127 про виконання судових рішень, згідно з яким пільги чорнобильцям можуть бути обмежені.

У цей же день голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що управлінню Пенсійного фонду України в Харківській області з держбюджету буде виділено 30 млн.грн. на виплати чорнобильцям. За його словами, чорнобильці в ході акцій протесту вимагають передбачити в держбюджеті наступного року кошти на виплати, за якими вже прийняті рішення судів. Саме на них і буде виділено 30 млн.грн. Як зазначив М. Добкін, про те, що гроші будуть, йому повідомив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв. Рішення погоджено з Мінфіном.