Генеральний директор АТ "ТРК "Фора" Віктор Постольний написав на ім'я акціонерів телекомпанії заяву про звільнення з 14 жовтня у зв'язку з неможливістю виконувати посадові обов'язки за станом здоров'я. Про це журналістам стало відомо 7 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO". "Працювати, коли господарюючі суб'єкти не знаходять розуміння, дуже складно. Я не хочу псувати собі нерви і здоров'я", - заявив В.Постольний.

Довідка "SQ". Мовлення телеканалу "Фора" припинилося з 14 вересня. Максим Цзян, директор компанії-телекомунікаційного оператора "Українські цифрові комунікації", яка здійснювала доставку сигналу, заявив, що у каналу перед компанією є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і проблеми з договором.

Засновник каналу Костянтин Долженко заявив, що дійсні власники "Фори" не можуть впливати на ситуацію, пов'язану з припиненням її виходу в ефір, і що з серпня він разом із М.Цзяном відстоює права власності на канал в суді. "Сьогодні юридично ми вже не є власниками. З офіційних виписок реєстру цінних паперів нам стало відомо, що є ще два суб'єкти, які претендують на право власності телекомпанією", - повідомив К.Долженко. За його словами, ними є Андрій Переєденко (голова правління АТ "Інвестор", у середині вересня затриманий міліцією - "SQ") і компанія "Мультимедіацентр".

Як повідомила І.Рубашко, у Київському районному суді Харкова ведеться розгляд у питанні, хто є власником "Фори". Позови подали дві сторони конфлікту: представники депутата Харківської міськради Олексія Липчанського (Максим Цзян, Костянтин Долженко) і представники АТ "Інвестор" (структура, підконтрольна екс-губернатору, лідеру облорганізації ВО "Батьківщина" Арсену Авакову - "SQ").

Також І.Рубашко повідомила, що протоколом зборів акціонерів від 25 серпня В.Постольний відсторонений від посади, але не може бути звільнений, оскільки зараз перебуває на лікарняному. Також І.Рубашко заявила про рейдерське захоплення телеканалу.