Харківський національний університет внутрішніх справ (ХНУВС) планує організувати навчання студентів за новою спеціальністю, пов'язаною з мас-медіа. Про це 7 липня після зустрічі колективу ХНУВС з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним повідомив ректор університету Олександр Бандурка.

За його словами, планується, що нової спеціальності будуть навчати у спеціально створеному інституті, робоча назва якого - інститут права та масових комунікацій. В інституті готуватимуть журналістів, працівників телекомунікацій, рекламних організацій та управлінь громадських зв'язків, зокрема, для правоохоронних органів. ВНЗ планує відкриття ще цілої низки нових спеціальностей.

Довідка "SQ". У ХНУВС працюють 50 професорів і докторів наук, більше 400 доцентів, кандидатів наук. Існує власна система підготовки науково-педагогічних кадрів в ад'юнктурі та докторантурі за 14 спеціальностями. Науково-дослідницькою діяльністю в університеті займаються 6 навчально-наукових інститутів, 47 кафедр, 6 наукових і науково-дослідних лабораторій, відділ організації наукової роботи, комісія з координації та розгляду тим дисертаційних досліджень, докторантура та ад'юнктура, науково-технічний інформаційно-комп'ютерний центр. У ХНУВС функціонують 4 спеціалізовані вчені ради із захисту дисертацій на здобуття наукових ступенів кандидата і доктора наук.