В рамках проекта "STATUS QUO" "День открытых дверей on-line" абитуриенты смогут через интернет пообщаться с ректорами вузов Випускники шкіл зможуть поспілкуватися по інтернету з ректорами ВНЗ Харкова в рамках проекту "День відкритих дверей on-line". Проект організований інформаційним агентством "STATUS QUO" за підтримки Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації, Департаменту освіти Харківської міськради та Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як повідомила директор "SQ" Олена Конопля, завдання проекту полягає в тому, щоб проінформувати потенційних абітурієнтів про особливості навчання в конкретному вигші і допомогти визначитися з вибором майбутньої професії. За її словами, протягом квітня-травня у прес-центрі агентства пройдуть прес-конференції представників ВНЗ, які транслюватимуться в онлайн-режимі на сайті http://www.sq.com.ua. При цьому керівники ВНЗ будуть відповідати на питання тих, хто знаходяться в залі, й абітурієнтів, а також на запитання інтернет-користувачів. Також під час прес-конференцій будуть організовані прямі включення за допомогою програми "Skype" з випускниками та студентами вишів.

Як повідомила О.Конопля, взяти участь у проекті вже погодилися Харківський національний педагогічний університет ім. Г.Сковороди (11 квітня), Харківський національний економічний університет (13 квітня), Національний аерокосмічний університет ім.М.Є.Жуковського "Харківський авіаційний інститут". Усього планується охопити 10-15 ВНЗ Харкова.