Можливість надати підприємцям компенсацію за знесення кіосків на Кінному ринку Харкова буде вишукувати адміністрація ринку. Вона ж буде вирішувати питання про відновлення роботи цих підприємців. Як повідомив сайт міськради, про це 3 листопада на зустрічі з підприємцями, чиї кіоски будуть знесені, повідомив заступник директора Юридичного департаменту Харківської міської ради В'ячеслав Басараб. Також у зустрічі взяли участь заступник міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов і представники адміністрації ринку.

В.Басараб повідомив, що розмови з підприємцями проводили індивідуально, оскільки у кожного з них є свої пропозиції щодо вирішення проблеми. "Міськрада зацікавлена вирішити цю проблему в найкоротші терміни. Ми вислухали пропозиції кожного підприємця. Вони стосувалися або фінансової компенсації за будівлі, які необхідно знести, або ж надання якогось приміщення і нового місця для торгівлі. Завтра ця бесіда буде продовжена з новою конкретикою" , - зазначив він.

Довідка "SQ". Міська комісія з надзвичайних ситуацій (КЧС) 2 листопада постановила знести 70 торговельних павільйонів на території Кінного ринку. Як заявив в ході засідання КЧС перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, кіоски потрібно знести, оскільки вони розташовані на території охоронної зони водоводу, який потребує капітального ремонту. За словами директора Департаменту комунального господарства міськради Віктора Кітаніна, 25 жовтня на водогоні сталася велика аварія, через що без стійкого водопостачання залишаються близько 20 тисяч мешканців центральної частини Харкова. Рішенням КЧС кіоски повинні бути знесені до 11 листопада.