Операційний блок, який включає вісім операційних, найближчим часом буде відкрито в Харківській обласній клінічній лікарні. Про це 3 листопада повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма в ефірі програми "Ранок ексклюзив" обласного державного радіо, передає сайт ХОДА. За словами І.Шурми, якість умов для медичного персоналу і для пацієнтів у новому оперблоці буде високою. "Туди зможуть приїжджати фахівці з будь-якої клініки світу", - зазначив віце-губернатор.

За його словами, буде повністю відремонтовано офтальмологічне відділення. "Вже наступного року ми будемо самі проводити операції з приводу катаракти. І обладнання ще закупимо на 1 млн. 200 тис. грн.", - підкреслив І.Шурма.

Він додав, що цього року відкриється новий стерилізаційний блок. Також буде завершено ремонт відділення "діабетична стопа" в міській клінічній лікарні № 2.

Довідка "SQ". Як заявив 6 жовтня І.Шурма, у десяти центральних районних лікарнях (ЦРЛ) Харківської області протягом двох років будуть відкриті операційні блоки. За його словами, пілотний проект з відкриття операційних запущений у Краснограді, який є одним з 10 медичних міжрайонних центрів.

Віце-губернатор повідомив, що в 2011 р. буде обладнано ще п'ять операційних блоків. "Уже вирішено, що один з них буде у Вовчанській ЦРЛ, інший - у Мереф'янській ЦРЛ. Лікарня в Мерефі буде однією з перших, яка отримає субвенцію в 1 млн. 400 тис.грн. На обладнання операційної. Пізніше визначимо ще три районні лікарні, які віддалені від Харкова", - підкреслив І.Шурма. За його словами, інші чотири операційні будуть обладнані в 2012 р.