Заступник харківського міського голови з правових питань Марина Стаматіна сьогодні, 2 листопада, обрана головою Харківської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії (КДК) адвокатури. Про це повідомив "SQ" голова Харківської облорганізації ВО "Свобода", юрист Ігор Швайка.

За його словами, в першому голосуванні на засіданні КДК голоси розділилися 10 на 10 (10 голосів за М.Стаматіну, 10 - за попереднього голову КДК, адвоката Юхима Голянда). Вдруге за М.Стаматіну проголосували 11 членів КДК. Також на засіданні обрали голову атестаційної палати, що входить до складу КДК: ним стала голова Київського районного суду Світлана Шаренко. За словами І.Швайки, на цю посаду повинен обиратися адвокат, а призначення судді "призведе до тиску на адвокатський корпус". Голову кваліфікаційної палати, що входить до складу КДК, ще не обрали.

Довідка "SQ". Представники ВО "Свобода" сьогодні пікетували будівлю Харківської облдержадміністрації, де проходило засідання КДК адвокатури, протестуючи проти можливого обрання М.Стаматіної на посаду голови КДК. І.Швайка заявив, що "таке рішення дозволить харківському міському голові Геннадію Кернесу її руками впливати на долю кожного адвоката міста". За словами "свободівця", кандидатуру М.Стаматіної "не підтримує більшість адвокатів Харківської області". Також він повідомив, що в разі обрання М.Стаматіної на посаду голови КДК ВО "Свобода" звернеться до суду, щоб оскаржити це рішення.

КДК адвокатури уповноважена позбавляти адвокатів ліцензії на адвокатську діяльність за порушення в роботі.