Надземний перехід на пр. Гагаріна планується відкрити в кінці листопада. Про це повідомив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Ігор Жданюк, передав сайт міськради. До 15 листопада до переходу підведуть електрику та інженерні комунікації.

"Далеко не всі громадяни будуть витирати ноги, піднімаючись у перехід і в бруд, і в сніг. Тому для підтримки чистоти туди необхідно провести воду", - зазначив І.Жданюк.

За його словами, після 15 листопада в переході почнуться поетапні випробування підведених комунікацій, а також монтаж двох ліфтів та благоустрій території навколо споруди. Орієнтовний термін закінчення робіт - 25 листопада.

Довідка "SQ". Надземний перехід будується в рамках комплексної реконструкції пр.Гагаріна. Будівництво переходу в районі будинку № 38 по пр. Гагаріна було ініційоване у зв'язку з тим, що ця ділянка - небезпечна, і на ній автомобілі часто збивають пішоходів. Довжина переходу складає близько 70 м, ширина - 3,5 м, висота від землі до даху - 12 м, від землі до нижнього краю переходу - 8 м. Взимку в переході будуть вмикати опалення.