Національний телеком-оператор "Київстар" у рамках благодійної ініціативи "Для людей, для країни!" посприяв у адаптації будівлі Харківського національного академічного театру опери та балету (ХНАТОБ) ім.М.Лисенка для людей, що пересуваються на інвалідних візках. Як повідомили "SQ" у прес-службі "Київстар", за підтримки компанії і мережі автозаправних комплексів "ОККО" біля входу до театру був споруджений пандус, а хол театру обладнаний пасажирським ліфтом. Також "Київстар" вручив членам Харківської міської громадської організації інвалідів "Креавіта" абонемент на 30 відвідувань вистав театру.

За словами директора Харківської філії компанії "Київстар" В'ячеслава Стеріна, соціальна відповідальність компанії "Київстар" - це конкретні дії для людей і України. "Ми підтримуємо соціальні ініціативи, які допомагають вирішити нагальні проблеми найменш захищених громадян - інвалідів, дітей-сиріт, самотніх людей похилого віку, тому обладнання театру пандусом і підйомником є важливим і корисним проектом для нашого суспільства", - підкреслив він.

Віце-президент Харківської міської громадської організації "Креавіта" Олена Шингарьова зазначила, що "доступний ХНАТОБ для людей, які пересуваються на інвалідних візках, - це наша мрія. Ми довго йшли до її втілення. Завдяки підтримці "Київстар" ця мрія стала реальністю".

Також 29 жовтня у фойє ХНАТОБу відкрилася фотовиставка "Паралельне місто", що демонструє життя, труднощі, захоплення людей, що пересуваються на інвалідних візках. Мета виставки, організованої "Київстар" і "Креавітою", - привернути увагу харків'ян і гостей міста до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, допомогти їм більш повно інтегруватися до міського життя і відчути себе повноправними членами суспільства.

За словами В.Стеріна, "місто, в якому ми живемо, таке знайоме, звичне і доступне для нас, часто стає непереборною перешкодою для людей, що пересуваються на інвалідних візках. Фотовиставка "Паралельно місто" дозволяє глядачам бачити, відчувати і співпереживати людям з обмеженими фізичними можливостями".

На виставці представлені роботи молодих художників з фотостудії Олега Шишкова: Олександра Беспалова, Ернеста Лабанова, Анни Карнаух, Станіслава Острикова, Ганни Проніної. Оформив фотоекспозицію харківський театр "Арабески".